Leidinggevenden

Van leidinggevenden binnen defensie wordt veel verwacht. Leiders van nu hebben karakter én vaardigheden. Ze kunnen snel, effectief en bewust hun leiderschapsstijl aanpassen aan wat de situatie op dat moment vraagt. Bovendien kennen ze de beperkingen van hun voorkeursstijl en blijven ze leren, van zichzelf én van anderen.

In de herziene visie leidinggeven maakt defensie onderscheid tussen vier rollen van de leidinggevende; leider, manager, coach en vakman.

De rol van coach als leidinggevende:

Je bent gericht op je mensen. Je bent geïnteresseerd in je medewerkers en houdt rekening met hun gevoelens en behoeften. Je begeleidt en ontwikkelt je medewerkers om het gewenste effect te bereiken. Dit doe je door feedback te geven en hen de ruimte te geven om te verbeteren en desgewenst te experimenteren. Je haalt het beste in hen naar boven, zowel individueel als in teamverband.

Om de rol van coach te vervullen kan een leidinggevende coachmethodieken inzetten. Deze app gaat hier niet dieper op in. Voor meer informatie bekijk de intranetsite van het ECLD.


kompasroos